Negatief zelfbeeld verbeteren

In onze prestatiegerichte maatschappij is het bijna normaal geworden om streng voor jezelf te zijn. We geven onszelf veel interne kritiek en zijn allesbehalve mild richting onszelf. Wat een domme vraag, fluistert een stemmetje in ons hoofd bijvoorbeeld tijdens een belangrijke vergadering. En als we aan het winkelen zijn, hebben we eindeloos veel te zeuren over ons lijf. Zonde, vinden we bij Body2Mind, want er is meer dan genoeg om trots op te zijn. Maar hoe kun je zo’n negatief zelfbeeld verbeteren?

Toegegeven: een negatief zelfbeeld verbeteren is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms lukt dat zelfs helemaal niet. Maar voordat je nu meteen wegklikt: we denken bij Body2Mind wél dat je jezelf kunt leren accepteren – inclusief dat negatieve zelfbeeld. En als je eenmaal vol overtuiging kunt zeggen dat je goed bent zoals je bent, zal dat negatieve stemmetje in je achterhoofd misschien wel veel minder luid klinken.

Zelfacceptatie

De sleutel naar een beter zelfbeeld is dus zelfacceptatie. Je mag er zijn. Je hoeft niet te veranderen. En je bent goed zoals je bent. Oók als je onzeker bent, of als je denkt dat de rest van de wereld beter is. Als je dat soort gevoelens ervaart, is het de uitdaging om te kijken of je ze vanuit mindfulness kunt analyseren, en ze vervolgens een plekje kunt geven. En daar kunnen wij je bij helpen.

Negatief zelfbeeld verbeteren

Tijdens sessies in een een-op-eenbegeleidingstraject gaan we aan de slag met je zelfbeeld. Daarbij laten we ons leiden door wat je op dat moment nodig hebt. De ene week is dat dus waarschijnlijk iets anders dan de volgende week. We analyseren recente gebeurtenissen, we staan stil bij mindfulness en we gebruiken meditatietechnieken om ervoor te zorgen dat je minder onrust in je hoofd hebt. Het doel: jou weer in het reine krijgen met jezelf. Want het is echt waar: je mag er zijn.

Wil je een negatief zelfbeeld verbeteren en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Mail ons dan via het contactformulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een gratis intakegesprek met je in te plannen.

Contact opnemen