Mindfulness Utrecht

Een paar jaar geleden hadden we het allemaal niet zo op mindfulness. Niemand wist precies wat het was, maar het klonk alsof het iets te maken had met zweverigheid en geitenwollen sokken. Gelukkig kan er in een paar jaar tijd veel gebeuren en zien steeds meer mensen nu in dat mindfulness helemaal niet zo zweverig is – en dat het ook heel nuttig kan zijn. Als je begeleiding zoekt voor mindfulness in Utrecht, zoek dan niet verder.

Als je mindfulness in één zin zou moeten samenvatten, dan zou je kunnen zeggen dat het draait om heel bewust leven in het hier en nu. Dat klinkt supersimpel – en eigenlijk is het dat ook. Toch vinden mensen het vaak moeilijk om niet meer te malen over keuzes die ze in het verleden hebben gemaakt, of om niet meer te piekeren over wat er allemaal nog mis zou kunnen gaan in de toekomst. En dat begrijpen we bij Body2Mind heel goed, want het ís ook lastig om je niet bezig te houden met het verleden of de toekomst. Maar geloof ons: het levert je heel veel op als het je lukt om dingen niet meer op de automatische piloot te doen, maar met aandacht.

Acceptatie en berusting

Het eerste en belangrijkste wat mindfulness je oplevert is acceptatie en berusting. Dat vergt wat oefening, want het is heel wat om een situatie zomaar te accepteren zoals hij is. Het is immers vaak je eerste reactie om gelijk weg te vluchten uit een ongemakkelijke situatie – zowel fysiek als mentaal. Maar als je het eenmaal lukt om niets te willen veranderen aan het hier en nu, komt er een soort rust over je heen die doorwerkt in alle aspecten van je leven. En dat is precies waarom mindfulness zo waardevol kan zijn.

Bij Body2Mind helpen we je graag om de beginselen van mindfulness Utrecht onder de knie te krijgen, zodat je het altijd kunt toepassen als dat nodig is. Wil je meer weten, of een gratis intakegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Contact opnemen