Weerstand verbeteren

Als de blaadjes aan de bomen langzaam van kleur veranderen en de ‘r’ weer in de maand komt, koop jij steevast een familiepak tissues en leg je de neusspray maar vast klaar. Klinkt dat bekend? En wil je je weerstand verbeteren? Dan hebben we goed nieuws voor je: bij Body2Mind kunnen we je daar heel goed bij helpen.

Een goede weerstand bestaat uit verschillende factoren. De drie bekendste zijn: gezonde voeding, voldoende slaap en voldoende beweging. Daarnaast speelt stress natuurlijk een grote rol in je fysieke gesteldheid. Hieronder lichten we deze vier onderwerpen wat meer uit.

Voeding

Het is een inkoppertje, maar gezonde voeding is een van de sleutelelementen voor een goede weerstand. Je lichaam heeft nou eenmaal vitamines en mineralen nodig, en als je die niet of weinig eet, kan je lichaam je niet voldoende ondersteunen. Wij helpen je om een gezond eetpatroon te creëren, met veel groenten, fruit en volkorenproducten. Op die manier is de basis goed en hoef je niet te twijfelen aan de gezondheid je lijf.

Slaap

Ook slaap is goed voor je immuunsysteem. Als je slaapt, maak je cellen aan die je weerstand verbeteren. Daardoor word je sneller verkouden als je slecht of weinig slaapt, en voel je je er vaak futloos door. Ons advies: ga op vaste tijden naar bed en sta elke dag op dezelfde tijd op – ook in het weekend. Zo creëer je regelmaat in je slaapritme en weet je zeker dat je genoeg slaap krijgt.

Beweging

Weinig mensen realiseren het zich, maar sporten is heel goed voor je weerstand. Hoe dat precies komt, daar zijn wetenschappers nog niet over uit. Dat je minder vatbaar bent voor virussen en verkoudheden als je vaak beweegt, is echter een ding dat vaststaat. Bij Body2Mind stimuleren we je daarom om lekker veel te bewegen en jezelf van de bank te trekken. In de herfst ben je jezelf daar dankbaar voor!

Stress

In onze prestatiegerichte maatschappij is stress misschien wel de grootste oorzaak van een slechte weerstand. Het zorgt ervoor dat je in no time allerlei voedingsstoffen verbruikt die je lichaam voor andere processen nodig heeft. Gelukkig is er veel wat je tegen stress kunt doen, variërend van mindfulness tot ademhalingsoefeningen en meditatie. Wij kijken naar wat het beste bij jou past en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer in het reine komt met jezelf.

Wil je je weerstand verbeteren en samen met ons werken aan een vitalere versie van jezelf? Vul dan het contactformulier hiernaast in voor een gratis intakegesprek. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Contact opnemen