Vermoeidheid

Als je tegenwoordig aan iemand vraagt hoe het met hem of haar gaat, krijg je vrijwel altijd het antwoord: ‘Druk.’ We rennen, vliegen, duiken, springen en nemen eigenlijk amper tijd om tussen al die activiteiten door even uit te rusten. Eén en één is nog altijd twee, dus dat leidt onherroepelijk tot vermoeidheid. Gelukkig hebben we bij Body2Mind de instrumenten om daar iets aan te doen.

Vermoeidheid is een lastige kwaal. Je voelt je er futloos en lusteloos door, en ook fysiek kun je er klachten door krijgen, zoals een bleek gezicht, donkere wallen, hoofdpijn, een lage weerstand en duizeligheid. De meest logische oorzaak is natuurlijk dat je te weinig slaapt krijgt, maar het kan ook komen door een fysieke reden. Daarbij kun je denken aan bloedarmoede, slaapapneu, schildklierproblemen, diabetes of een voedselallergie. Om je ervan te verzekeren dat je daar niet aan lijdt, is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Komt de huisarts tot de conclusie dat je ‘gewoon’ te weinig slaap krijgt? Dan kunnen wij je verder helpen.

Oplossing voor vermoeidheid

Als je je bij ons meldt met vermoeidheidsklachten, gaan we op zoek naar een slaapritme dat naadloos aansluit op jouw levensstijl. En als we dat eenmaal hebben gevonden, is het zaak dat je dat ritme ook echt vasthoudt. Op vaste tijden naar bed gaan en elke dag op dezelfde tijd opstaan – ja, ook in het weekend! – maakt dat je lijf weet waar het aan toe is. Zo zorg je voor regelmaat in je slaapritme en kun je langzaam maar zeker gedag zeggen tegen die wallen onder je ogen.

Energielevels op peil

Naast het creëren van een goed slaapritme brengen we ook in kaart welke dingen je veel energie kosten. Tegelijkertijd onderzoeken we waar je juist energie van kríjgt, zodat we energieslurpers waar mogelijk uit je leven kunnen schrappen en misschien wat meer tijd en ruimte kunnen vinden voor energiegévers. Door een balans in die twee uitersten te vinden, zorgen we ervoor dat je energielevels door de dag heen op peil blijven.

Ben je klaar met die eeuwige vermoeidheid en wil je je weer fit en vitaal voelen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hiernaast. We mailen of bellen je zo snel mogelijk om een gratis intakegesprek in te plannen.

Contact opnemen