Stressklachten

We hebben allemaal weleens last van stressklachten. Niet alleen op ons werk, maar ook als we thuis zijn, waar we jongleren met ons gezinsleven, het huishouden, sociale contacten en tijd voor onszelf (wat er helaas (te) vaak bij inschiet). In veel gevallen gaan die klachten gelukkig vanzelf weer over, maar soms blijven ze. Bij Body2Mind helpen we je graag om ze op te lossen – en vooral om ervoor te zorgen dat de stress een volgende keer geen grip meer op je krijgt.

Stress komt bij iedereen op een andere manier tot uiting. Sommige mensen krijgen fysieke klachten, zoals hartkloppingen, maag- en darmproblemen, hoofdpijn, een langdurige verkoudheid, een laag libido en/of weinig eetlust. Andere mensen komen juist voor mentale blokkades te staan. Ze kunnen zich moeilijk concentreren, zijn prikkelbaar en vergeetachtig, piekeren veel, hebben weinig positieve gevoelens en/of voelen zich schuldig. Eén ding hebben alle stressklachten echter gemeen: ze moeten serieus genomen worden. Dus als je jezelf in een of meerdere van deze klachten herkent, of andere problemen hebt waarvan je geen oorzaak kunt aanwijzen: luister naar je lijf en je intuïtie en ga ermee aan de slag.

Stressklachten voorkomen

Als je last hebt van stressklachten, kunnen wij je helpen. Samen gaan we op zoek naar een dagelijks ritme dat écht bij je past, en dat je genoeg ruimte biedt om af en toe op adem te komen. Ons doel is niet alleen om ervoor te zorgen dat je stressklachten overgaan, maar ook dat je er in de toekomst eerder alert op bent – en zo kunt voorkomen dat je nog een keer in hetzelfde schuitje belandt.

Stress en de natuur

Wat onze begeleidingstrajecten zo geschikt maakt voor het aanpakken van stressklachten, is dat we graag naar buiten gaan. Bij ons zit je niet urenlang op de sofa te vertellen over je problemen, maar stappen we de deur uit en zoeken we de natuur op. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur bijdraagt aan het herstel van stress. En daar maken we bij Body2Mind maar al te graag gebruik van.

Heb je last van stressklachten en wil je ze graag aanpakken en voorkomen? Vul dan vooral het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een gratis intakegesprek.

Contact opnemen