Plezier in sporten

Kost het je altijd ongelooflijk veel moeite om ’s avonds van de bank af te komen en naar de sportschool te fietsen? Word je al chagrijnig van enkel de aanblik van je hardloopschoenen? Of heb je ooit besloten dat sporten gewoon niet jouw ding is, maar merk je wel dat je daardoor steeds minder fit wordt? Dan is het hoog tijd dat je weer wat plezier in sporten krijgt. En daar kunnen we je bij Body2Mind heel goed mee helpen.

First things first: bij Body2Mind vinden we sporten écht leuk. Want ja, dat kan: sport leuk vinden. Wij geloven zelfs dat iedereen zoveel plezier in sporten kan hebben als wij. En daarbij hanteren we drie uitgangspunten voor een positieve sportervaring: samen sporten, buiten sporten en sporten op een manier die bij jou past.

Samen sporten

Het ligt voor de hand, maar samen sporten is vaak veel leuker dan in je eentje op pad gaan. Niet alleen omdat je tijdens het sporten kunt bijkletsen met je sportmaatje, maar ook omdat jullie elkaar kunnen motiveren. Als je alleen sport, is het heel makkelijk om een avondje niet naar de sportschool te gaan. Maar als je weet dat je vriendin thuis in haar sportkleding zit te wachten tot jij haar ophaalt om samen een yogalesje te gaan volgen, is de drempel veel hoger om af te zeggen. En als je eenmaal naast elkaar op de mat ligt en allebei omvalt tijdens een balansoefening, ben je zó vergeten dat je eigenlijk geen zin had. Daarom organiseren we de sportsessies bij Body2Mind altijd met twee of meer deelnemers.

Buiten sporten

Nog zo’n fantastische manier om het nuttige met het aangename te combineren is buiten sporten. Want zeg nou zelf: het is toch veel fijner om in het bos hard te lopen dan op een loopband in de sportschool? Je hebt er dan weliswaar geen ingebouwd televisiescherm bij, maar de schoonheid van de natuur, daar kan geen film tegenop. Bij Body2Mind sporten we dus zoveel mogelijk buiten. Niet in de laatste plaats omdat het met zoveel natuur om ons heen gewoon zonde is om daar geen gebruik van te maken.

Sporten op jouw manier

De laatste sleutel tot meer plezier in sporten is sporten op jouw manier. Daarmee bedoelen we: kies een sport die bij je past. Ben je competitief aangelegd? Zoek dan een sport waarbij je kunt winnen, of waarmee je jezelf flink kunt uitdagen. Sport je graag in teamverband? Sluit je dan aan bij een sportvereniging of hardloopgroepje. Als je het moeilijk vindt om erachter te komen welke sport bij je past, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij denken graag met je mee, zodat ook jíj weer plezier in sporten krijgt!

Contact opnemen