Mindfulness Veenendaal

‘Mindfulness’ was lange tijd een modewoord waar we met z’n allen een beetje allergisch voor waren. We associeerden het met geitenwollensokkentypes, en ook met zweverigheid. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat het best mee valt met dat zweverige – en dat mindfulness bovendien heel waardevol kan zijn. Ben je er ook nieuwsgierig naar? Voor begeleiding bij mindfulness in Veenendaal ben je bij Body2Mind aan het juiste adres.

Mindfulness is eigenlijk niet meer of minder dan heel bewust in het hier en nu leven. Dat klinkt eenvoudig, maar dat betekent dat je dus niet aan het malen bent over wat je in het verleden allemaal anders had moeten of kunnen doen, en dat je ook niet constant zit te piekeren over de toekomst en alles wat er nog mis zou kunnen gaan. In plaats daarvan ben je met je aandacht volledige bij de huidige situatie en probeer je die situatie zonder oordeel waar te nemen. Geen automatische piloot, maar juist een heel bewuste handeling.

Spanning

Bewust in het hier en nu zijn levert soms spanning op. Het kan heel moeilijk zijn om een situatie zoals hij is te accepteren en er niets aan te willen veranderen. Als we in een onprettige of ongemakkelijke positie zitten, willen we daar immers het liefst direct uit wegvluchten. Maar bekijk het eens van de andere kant: hoe mooi zou het zijn als je ook honderd procent kunt genieten van de fíjne momenten? Misschien worden de ongemakkelijke momenten dan wel veel minder belangrijk. En misschien wordt het daardoor ook wel makkelijker om om te gaan met de moeilijke momenten.

Mindfulness en stress

Naast acceptatie en berusting levert mindfulness ook minder stress op. Of eigenlijk: je leert beter om te gaan met stress en onverwachte veranderingen. Als je je door Body2Mind laat begeleiden bij mindfulness Veenendaal, zul je merken dat je gaandeweg steeds meer vrede in jezelf vindt. En met vrede komt ook: tevredenheid. Rust.

Ben jij ook op zoek naar meer rust in de hectiek van het dagelijks leven? Vul dan het contactformulier hiernaast in voor een gratis intakegesprek. We begeleiden je graag bij mindfulness in Veenendaal en hebben zin om je te ontmoeten.

Contact opnemen