Depressieve klachten

In de wintermaanden worstelen veel mensen met een winterdip. De korte dagen en het sombere weer dragen natuurlijk ook niet echt bij aan een goed humeur. Maar soms gaat de winterdip geleidelijk over in depressieve klachten, die misschien ook nog na de winter aanhouden. Bij Body2Mind vinden we het heel belangrijk om die klachten serieus te nemen – en om ermee aan de slag te gaan.

Depressieve klachten uiten zich bij iedereen anders. Je kunt er fysiek last van hebben, bijvoorbeeld omdat je afvalt of juist aankomt, vermoeid bent, omdat je slaappatroon verandert of omdat je weinig energie hebt. Vaker leidt het echter tot mentale worstelingen. Daarbij kun je denken aan schuldgevoelens, aanhoudend piekeren, concentratieproblemen en zelfs gedachten aan zelfmoord.

Oorzaak van depressieve klachten

Aan een depressie of depressieve klachten kan van alles ten grondslag liggen. Daarom raden we je altijd aan om naar de huisarts te gaan als je met dergelijke problemen kampt. Als dat nodig is, kan de huisarts je doorverwijzen naar een psycholoog, met wie je vervolgens aan de slag kunt om de oorzaak van je depressie aan te pakken. Daarnaast kun je werken aan de balans tussen lichaam en geest – en dat is waar wij in beeld komen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Bij Body2Mind geloven we dat je lichaam en je geest sterk met elkaar verbonden zijn. Niet voor niets is ons motto: een gezonde geest in een gezond lichaam. Concreet betekent dat dat we met je naar buiten gaan en in beweging komen. Niet om ervoor te zorgen dat je een persoonlijk sportrecord breekt, maar wel om ervoor te zorgen dat je weer in balans komt, en in contact met je lijf. Bovendien heeft de natuur volgens wetenschappelijk onderzoek een helende werking bij stress en depressieve klachten. Reden genoeg om de deur uit te gaan!

Voel je je al langere tijd somber of teneergeslagen en wil je daar iets aan doen? Plan dan een gratis intakegesprek met ons in door het contactformulier hiernaast in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact opnemen