Burn-out

We zijn allemaal weleens moe of gestrest, en we weten allemaal hoe het voelt om achter de feiten aan te lopen. Op je werk, maar ook thuis, bijvoorbeeld als je een druk gezinsleven hebt. Maar wat als dat vermoeide gevoel niet overgaat? Wat als je ’s ochtends uitgeput uit je bed stapt, en als alles wat je doet je energie kost? Dan ben je misschien wel overspannen, of heb je zelfs een burn-out – en dat is niet iets wat je kunt negeren. Bij Body2Mind brengen we in kaart wat er aan de hand is en helpen we je herstellen.

Een burn-out uit zich bij iedereen anders. Het kan bijvoorbeeld dat je al maandenlang rondloopt met allerlei vage klachten, zoals hoofdpijn, een aanhoudende verkoudheid, hartkloppingen, duizeligheid, maag- en darmklachten, weinig eetlust en/of een laag libido. Je kunt ook last hebben van mentale problemen. Je piekert bijvoorbeeld veel, je kunt je moeilijk concentreren, je bent prikkelbaar, je hebt nergens zin in, je bent bang, je voelt je schuldig en/of vergeet aan de lopende band dingen die je echt moest onthouden. Hoe het zich bij jou uit, daar kunnen we niets over zeggen. Maar als je je ook maar enigszins herkent in een of meerdere van de dingen die we hier noemen, raden we je in elk geval aan om eens langs de dokter te gaan.

Burn-out, en nu?

Als de dokter heeft vastgesteld dat je een burn-out hebt of erop afstevent, komen wij in beeld. Wij helpen je om een nieuw ritme te creëren en genoeg rust in je leven in te bouwen om goed te kunnen herstellen. Daarnaast gaan we aan de slag met de diepere oorzaak van je burn-out. Hoe kan het dat je jezelf zo voorbij bent gerend? En belangrijker: hoe kun je voorkomen dat dat in de toekomst nog een keer gebeurt? Ook als je onder behandeling bent van een psycholoog of andere hulpverlener, kun je bij ons terecht. Ons traject vormt in dat geval een aanvulling op het psycholoogtraject.

Heb je hulp nodig bij het herstellen van een burn-out, of wil je voorkomen dat je er een krijgt? Vul dan het contactformulier hiernaast in – we helpen je heel graag.

Contact opnemen