powerpoint foto

Hallo, even voorstellen.....

Wij zijn Henny en AnneMarijke, en sinds 2015 runnen ( 😉 ) wij met veel plezier samen Body2Mind. Onze missie is om samen met jou op zoek te gaan naar jouw pad. Graag helpen we je om meer zelfinzicht en zelfkennis te krijgen, waardoor je zelfbeeld wordt versterkt. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in jezelf en het leven, waardoor je meer geluk en vrijheid zult ervaren. Dit doen we op verschillende manieren, gebruikmakend van onze verschillende specialisaties. Omdat we uitgaan van het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam”  staat buiten bewegen hoog in ons vaandel. En steeds weer merken we hoe de natuur antwoord geeft op vragen die er spelen.

AnneMarijke

Hallo, even voorstellen…..

 

Mijn naam is AnneMarijke Burgers, geboren en getogen op een prachtige oude boerderij in Zoetermeer. Een boerendochter in hart en nieren, want wat je mee krijgt vanuit je jeugd raak je niet meer kwijt. Dit geldt voor goede maar ook voor minder fijne dingen. (Gelukkig kun je leren omgaan met die minder fijne dingen). Wat betreft het boerenleven heb ik veel fijne, warme herinneringen. De warmte van de koeien in de stal, het door het weiland racen op onze pony’s, het hutten bouwen en het eindeloos verstoppertje spelen met de buurkinderen – het spelen om het spelen. Eindeloos met m’n vriendinnetje in de hooiberg liggen en naar de voorbijdrijvende wolken staren, terwijl we de grote en kleine perikelen van het leven bespraken. Mindfull zonder dat we het wisten.

Ik had een heerlijke jeugd, waarin ik veel leerde door het boerenleven: ik leerde verantwoordelijkheid dragen (want de koeien moesten gemolken worden, ook als mijn vader ziek was). Ik leerde dat je pas kan oogsten nadat je gezaaid hebt, en dat zaad alleen ontkiemt en groeit als het water en mest krijgt. En dat je het onkruid moet weghalen op zijn tijd. En ik zie de parallel met een mensenleven…

Ik leerde ook dat buiten bezig zijn goed is voor lichaam en geest. Sjouwen met kruiwagens en emmers met biks, over hekken klimmen, over slootjes springen; ik voelde mij gezond en fit en daardoor vol energie.

Op mijn 18e stond ik voor de keuze; een studie om de boerderij voort te zetten, of een sociale studie. Ik koos voor Inrichtingswerk op Middelloo. Tegenwoordig valt dit onder Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Na mijn studie ben ik in de volwassen psychiatrie gaan werken. Eerst op een afdeling op het terrein van een grote psychiatrische instelling, later in een ambulant team. Met veel jaren ervaring kan ik zeggen dat het werken met mensen nog steeds mijn passie is.

Henny

En ik ben Henny van den Berk. Geboren in Eindhoven en mijn jeugd doorgebracht in het Limburgse land. Na de scholen te hebben doorlopen en een aantal baanjes later ben ik gaan solliciteren bij de Koninklijke Marine. Na goedgekeurd te zijn voor de opleiding machinist werd mij verteld dat ik ook goedgekeurd was voor het Korps Mariniers. Ik wist niet wat dat inhield. Ze lieten me een aantal films zien waarna ik snel om was. Uiteraard laten ze films zien die je enthousiast maken. De werkelijkheid was, vooral in het begin, effe iets anders!

Na wat omzwervingen over de wereld en verschillende missies werd ik gevraagd om  mensen te begeleiden die van uitzendingen terugkeerden. Zodat in een vroeg stadium mentale problemen werden ontdekt en er snel een passende behandeling kon worden gestart.

Dat begeleiden ging mij goed af.

Op 50 jarige leeftijd mocht ik de dienst verlaten. Dat is te vroeg om achter de geraniums te verdwijnen. Ik had me voorbereid op de terugkeer in de burgermaatschappij door een aantal diploma’s te halen in de atletiek. Bij de Veenendaalse V.A.V. ben ik toen aan de slag gegaan als trainer. Tijdens het geven van de trainingen kwam ik er achter dat als iemand fysiek aan de arbeid gaat de emotionele drempel verlaagd. Je komt tot andere gesprekken  dan alleen over bv. het hardlopen of over het weer. Daar kwam het begeleiden weer om de hoek kijken. Ik ben mij toen gaan verdiepen in het professioneel begeleiden van mensen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ik zag dat als je dit combineert je mensen goed kan helpen. Een aantal opleidingen en cursussen later, op zowel het psychische als fysieke vlak, heb ik in 2009 Body2Mind opgericht. Tijdens een gezellige BBQ bij V.A.V. kwam ik ene AnneMarijke tegen. We raakten in gesprek en al snel was duidelijk dat we over het begeleiden van mensen op dezelfde frequentie zaten.  Dat resulteerde in het oprichten van vof Body2MInd in januari 2015.